Tarifele RCA ar putea creste din nou

 

Pretul asigurarilor obligatorii auto ar putea sa creasca din nou in aceasta iarna, avertizeaza Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI). Acest risc este iminent daca va fi eliminat plafonul de 25% pentru cheltuielile administrative ale firmelor de asigurari, masura solicitata de asiguratori.

Reprezentantii Asociatiei spun ca prima medie a RCA anualizata a scazut cu aproximativ 19% in trimestrul I din 2018, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, ajungand la o valoarea de 589 de lei.

"Vestea proasta este ca perioada de acalmie si echilibru din ultimii doi ani din piata de asigurari a luat sfarsit. (...) Pretul RCA va creste cu certitudine din aceasta iarna daca modificarile dorite de asiguratori vor fi aduse legii si normei RCA", a declarat Dan Barbu, presedinte ASSAI.

Pe de alta parte, desi pretul RCA a scazut semnificativ in ultimii doi ani, asiguratorii au raportat oficial cele mai mari profituri din ultimii zece ani, remarca membrii Asociatiei.

In aceste conditii, ASSAI solicita implicarea de urgenta a tuturor jucatorilor afectati de legea RCA in vederea participarii active la toate dezbaterile publice organizate de ASF in saptamanile care urmeaza, pe tema modificarii legii si a normei RCA. “In joc este pretul unui produs obligatoriu care are toate sansele sa se majoreze semnificativ daca aceste modificari vor fi adoptate, asa cum doreste piata de asigurari din Romania", se subliniaza in comunicat.

 

Mai multe infomatii pe conso.ro


Blog RCA » Din presa » Tarifele RCA ar putea creste din nou

Nu ai timp?

Vrei o oferta personalizata de RCA?

Lasa-ne telefonul tau si te sunam imediat!

De 12 ani - RCA

ce trebuie sa faci dupa un accident - 24 RCA

RCA Ieftin 2018