Ce trebuie sa faci dupa un accident, in 6 pasi

 
 

Validarea formularului de constatare amiabila se face numai prin completarea corecta si semnarea sa de catre ambii soferi implicati in accident.

 

Pe formularul de constatare amiabila nu sunt admise modificari dupa completarea si semnarea acestuia de catre cei doi soferi implicati in accident.

Aceasta procedura poate fi aplicata doar in cazul accidentelor ce au ca urmari DOAR pagube materiale (nu exista victime) si in care au fost implicate doar doua vehicule.
Aceasta procedura nu este obligatorie, ea fiind o alternativa la procedura ce implica prezentarea la Politie a partilor implicate in accident.

Indiferent de locul producerii accidentului, se poate folosi completarea formularului de constatare amiabila.
Validarea acestuia se face doar prin completarea corecta a acestuia si semnarea lui de catre ambii conducatori implicati in accident. In cazul unei neintelegeri intre cei doi conducatori, se recomanda prezentarea la Politie, in cadrul sectiei de politie aferente zonei in care a avut loc accidentul.

 

Formularul de constatare amiabila contine datele despre soferii implicati in accident, circumstantele in care accidentul a fost produs, cat si informatii despre societatile de asigurare RCA la care sunt asigurate cele doua masini.

Depunerea formularului la societatea de asigurari obliga asiguratorul sa deschida dosarul de dauna pentru constatarea pagubelor.

 

Dupa accident:
- este indicat sa luati datele de contact ale tuturor martorilor inainte ca acestia sa plece
- completati formularul de constatare amiabila, conform politei de asigurare si conform conditiilor in care accidentul a fost produs, mentionand punctul initial de impact
- desenati o schita a accidentului care sa explice cat mai clar modul in care acesta s-a produs
- ambii soferi implicati in accident trebuie sa semneze formularul
- dupa semnarea formularului, fiecare sofer va primi cate o copie, fiind interzise modificari ulterioare asupra acestora.

Depunerea formularului de constatare amiabila la asigurator se face in termen de 24 de ore de la producerea accidentului.

In cazul in care exista un document de constatare a accidentului intocmit de catre Politie, acesta va fi luat in considerare de catre asigurator, orice formular de constatare amiabila depus ulterior nefiind luat in calcul.

In cazul in care formularul de constatare amiabila a fost deja depus la asigurator, documentele de constatare intocmite de catre politie nu vor mai fi luate in calcul.

 

Pentru despagubirea pagubelor, doar soferul nevinovat implicat in accident poate face un demers in acest sens, el fiind despagubit de catre asiguratorul soferului vinovat de accident.

Soferul vinovat de accident poate fi despagubit doar in cazul in care detine o asigurare de tip CASCO.


Blog RCA » Informatii despre RCA » Ce sa faci dupa un accident si constatare amiabila

Nu ai timp?

Vrei o oferta personalizata de RCA?

Lasa-ne telefonul tau si te sunam imediat!

De 12 ani - RCA

ce trebuie sa faci dupa un accident - 24 RCA

RCA Ieftin 2018