Detalii reglementari asigurari auto RCA

- Limitele de despagubire sunt de 1.220.000 EURO pentru daunele materiale si de 6.070.000 EURO pentru daunele morale.
- Riscurile acoperite si excluderile produsului de asigurare sunt specificate in Legea 132/2017.
- In cazul unui vehicul inmatriculat, polita RCA intra in vigoare cel mai devreme a doua zi dupa data emiterii sale.
- Data de intrare in valabilitate a unui contract de asigurare RCA nu se poate modifica. Contractele de asigurare RCA nu se pot dubla (mai multe polite cu aceleasi date).
- Primele de asigurare sunt stabilite de catre societatile de asigurare si acestea le pot modifica fara niciun preaviz. O oferta poate fi blocata pentru 10 zile lucratoare daca viitorul asigurat plaseaza o comanda ferma.
- Prima de asigurare este finala si include reducerile legale ce rezulta din aplicarea coeficientilor afererenti sistemului bonus-malus.
- Este absolut interzisa acordarea oricaror avantaje (reduceri sau bonusuri) clientilor la incheierea unei polite de asigurare auto RCA.
- Primele de asigurare se pot achita si in rate in conditiile stabilite de asigurator si depind de valoare primei si perioada de asigurare. Pentru politele emise cu valabilitate o luna sau 30 de zile nu se aplica un sistem de rate.
- Costul aferent serviciilor de intermediere a asigurarilor pentru incheierea contractelor de asigurare este integral suportat de catre societatile de asigurare. Valoarea comisionului este specificat procentual din valoarea primei si este inclus in prima totala.
- In vederea incheierii contractului de asigurare RCA pot fi solicitate clientului documente (in copie) doveditoare ca de exemplu: permis de conducere, CI/BI sau certificat de inregistrare al firmei, certificat de inmatriculare sau cartea de identitate a vehiculului, cupon de pensie (daca este cazul), certificat de handicap (daca este cazul), fisa de inmatriculare (daca este cazul).
- Asigurarea auto RCA nu necesita inspectie de risc.
- In cazul intrarii in insolventa a asiguratorului, Fondul de Garantare a Asiguratilor garanteaza plata despagubirilor rezultate din contractele de asigurare facultative si obligatorii, incheiate, in conditiile legii.

Va rugam sa consultati reglementarile legale care stau la baza detaliilor de mai sus.

 

Obtine acum preturi RCA pentru masina ta!

Reglementari

Nu ai timp?

Vrei o oferta personalizata de RCA?

Lasa-ne telefonul tau si te sunam imediat!

De 12 ani - RCA

ce trebuie sa faci dupa un accident - 24 RCA

RCA Ieftin 2018