Cum pot obtine o asigurare auto RCA ieftin?

Pretul unei asigurari auto este influentat de mai multi factori. Iata principalele elemente care contribuie la obtinerea unui pret mai mic pentru aceasta asigurare:

Datele personale ale conducatorului auto: acesta poate plati un pret mai scazut in momentul in care varsta lui trece de 35 de ani, are copii sau este pensionar. Pentru astfel de categorii, tariful este redus, deoarece asiguratorii presupun ca soferul are o experienta suficienta si actioneaza responsabil in comparatie cu un sofer mai tanar si / sau fara copii.

  • Istoricul de daune al soferului: conducatorii auto fara accidente cu daune datorate lor, pot beneficia de o reducere de pana la 50% a pretului politei, in momentul in care ajung la clasa de bonus B14 (adica 14 ani consecutivi fara daune). In schimb, cei care au daune si intra in clasele de malus, pot plati chiar si dublul tarifului oferit de asigurator. De regula un sofer aflat la prima sa asigurare porneste cu clasa bonus – malus B0. Fiecare incident 'reseteaza' clasa bonus si plaseaza conducatorul auto in zona de malus. Un istoric de asigurare lung si 'curat' garanteaza obtinerea unui RCA ieftin.

  • Localitatea de domiciliu a proprietarului: orasele mici si mai putin aglomerate au rate mai mici de producere a accidentelor si in consecinta, riscurile sunt mai reduse iar preturile asigurarilor corespunzatoare sunt mai mici. In localitatile unde au loc mai putine accidente, iar valoarea pagubelor este mai mica, poti obtine un RCA ieftin.

  • Caracteristicile autovehicului pentru care se face asigurarea: marca, modelul, tipul de combustibil, capacitatea cilindrica si puterea. O masina cu motor mai slab nu are comportament rutier sportiv reducand riscurile ca soferul sa fie tentat sa circule cu viteza si sa faca manevre riscante. Proprietarul unei masini cu motor mic poate avea un RCA ieftin.

  • Societatile de asigurari: Allianz Tiriac, Asirom, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig, Uniqa sunt autorizate sa emita asigurari auto de raspundere civila in Romania. Fiecare companie are o strategie de pret adaptata cu serviciile si portofoliul de produse oferite astfel incat preturile lor difera semnificativ. Pentru a afla cel mai mic pret, completati datele corect in pagina calculatorul pus la dispozitie, obtineti ofertele pe care le puteti compara apoi si apoi alege acel RCA ieftin.

IMPORTANT pentru daca sunteti in cautarea unui RCA IEFTIN: dupa ultimele reglementari legale in vigoare, pretul pentru asigurarea auto obligatorie afisat de un asigurator NU difera pentru acelasi sofer / masina, indiferent de modul de obtinere: calculator, broker de asigurare sau direct de la asigurator. Cu alte cuvinte, daca obtineti un set de oferte de la un broker, aceleasi oferte le veti primi de la oricare alt broker sau direct la asiguratori. Este interzisa acordarea de reduceri de catre brokerul de asigurari cu scopul determinarii clientului sa cumpere o asigurare!


 

 

Calculeaza asigurarea RCA pentru masina ta

 

 

RCA ieftin | Cele mai mici preturi pentru asigurarea RCA si cel mai rapid timp de livrare!

Nu ai timp?

Vrei o oferta personalizata de RCA?

Lasa-ne telefonul tau si te sunam imediat!

De 12 ani - RCA

ce trebuie sa faci dupa un accident - 24 RCA

RCA Ieftin 2018