Asigurarea RCA

RCA ieftinAsigurarea de raspundere civila auto (RCA) este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile (corporale, psihice) suferite. Scopul oricarei asigurari RCA (ieftine sau scumpe) este ca cel pagubit sa fie despagubit pentru daunele suferite, independent de situatia materiala sau vointa celui care a produs paguba.
Prin lege toti proprietarii de autovehicule sunt obligati sa incheie o asigurare RCA si sa plateasca toate primele de asigurare aferente.

Asiguratorii ce practica asigurari RCA sunt autorizati de CSA. In ultimii ani piata de pe acest segment a suferit modificari datorita fuziunilor produse intre cativa jucatori mari. Ca urmare a acestor fuziuni in acest moment urmatorii asiguratori sunt autorizati sa practice asigurari RCA : Allianz Tiriac, Asirom, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig, Uniqa.

Criza economica si financiara actuala are efecte si asupra asigurarii RCA chiar daca achizitionarea ei este obligatorie din punct de vedere legal. Fiind obligati sa cumpere o polita RCA ieftina sau mai scumpa de ale carei servicii nu beneficiaza in mod direct, conducatorii auto isi aleg asiguratorul de raspundere civila in majoritatea cazurilor dupa pret.
In anii trecuti, societatile de asigurari au cautat sa-si mareasca cota de piata vanzand asigurari RCA ieftine; din cauza daunelor platite pe acest tip de asigurari majoritatea jucatorilor raporteaza pierderi financiare. S-au inmultit astfel cazurile in care reparatiile se autorizeaza la unitati service ieftine, cu operatii care evita inlocuirea elementelor de caroserie defecte. In plus, unitatile service reclama intarziere foarte mari la plata serviciilor din partea asiguratorilor refunzand in unele cazuri sa mai lucreze cu unele societati rau-platnice. Din pacate un RCA ieftin inseamna in cele mai multe cazuri o rezolvare dificila pentru cel pagubit.

Incepand cu 2012, in Romania se aplica limitele maxime de raspundere in vigoare in Europa in cazul asigurarilor de raspundere civila auto; asftel chiar si in cazul unei asigurari RCA ieftine, suma asigurata este de 1.000.000 euro pentru pagube materiale si 5.000.000 euro pentru vatamari corporale.

 

Calculeaza asigurarea RCA

 

 

RCA ieftin | Cele mai mici preturi pentru asigurarea RCA si cel mai rapid timp de livrare!

Nu ai timp?

Vrei o oferta personalizata de RCA?

Lasa-ne telefonul tau si te sunam imediat!

De 12 ani - RCA

ce trebuie sa faci dupa un accident - 24 RCA

Vezi pe siteul ASF

Informatii despre valabilitatea politelor RCA incheiate pe teritoriul Romaniei

logo ASF

Testimoniale RCA

Cele mai bune preturi RCA, amabilitate si promptitudine. Am optat pentru o polita RCA si am primit-o pe email in 5 minute, apoi am primit-o prin curier rapid a doua zi. Succes in continuare!

Profesionisti si amabili. S-au respectat toate conditiile pe care le-am discutat la telefon. Tineti-o tot asa ! Numai cuvinte de lauda. Am trimis comanda pe site si in 10 minute am fost sunata si ofertata cu cele mai bune preturi de pe piata. In 2 ore, polita mi-a fost adusa acasa. Un broker de incredere !

RCA Ieftin 2018