Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) analizeaza, in prezent, modul in care societatile de asigurare stabilesc tarifele asigurarilor de raspundere civila auto (RCA) pentru tineri si vrea sa gaseasca pana la sfarsitul lunii februarie o solutie acceptabila.

RCA pentru tineri, sume astronomice: Ce plan are ASF


12 ianuarie 2015

 

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) analizeaza, in prezent, modul in care societatile de asigurare stabilesc tarifele asigurarilor de raspundere civila auto (RCA) pentru tineri si vrea sa gaseasca pana la sfarsitul lunii februarie o solutie acceptabila.

"Desfasuram, in prezent, un proces de analiza a modului in care sunt stabilite, de catre societatile de asigurare, tarifele RCA pentru segmentul tinerilor. Dorim ca, pana la sfarsitul lunii februarie sa identificam, prin dialogul initiat deja din luna decembrie a anului trecut cu asiguratorii, o solutie acceptabila pentru aceasta categorie.

Acestia au modalitati diferite de a calcula tarifele, conform propriilor standarde, vrem insa sa actionam - prin instrumentele pe care le avem la indemana - in directia eliminarii diferentierilor excesive", au transmis reprezentantii ASF.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca sprijina initiativa ministrului Finantelor, Darius Valcov, de a cere institutiei reanalizarea sistemului RCA pentru a veni in sprijinul tinerilor.


"Preturile actuale sunt excesive pentru puterea financiara de care dispun acestia, tinand cont ca multi dintre ei sunt studenti sau la inceput de cariera. O masina nu ar trebui sa fie considerata un lux pe care doar unii sa si-l permita", a scris, duminica, premierul pe Facebook.

Ce a cerut Ministerul Finantelor

Ministrul Finantelor Publice, Darius Bogdan Valcov, a solicitat, sambata, conducerii Autoritatii pentru Supraveghere Financiara sa reanalizeze si sa regandeasca sistemul RCA in privinta tinerilor sub 25 de ani, potrivit unui comunicat.


"Consider ca actuala realitate este una care ii pune pe tineri in dificultatea de a plati niste polite RCA, care pot ajunge sa fie chiar mai scumpe decat masina pe care o conduc. Trebuie identificata o solutie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins ca marea parte a acestora nu isi vor putea permite sa plateasca un RCA de peste 2.000 de lei. Am incredere ca speta va fi reanalizata de catre ASF, astfel incat sa venim in sprijinul tinerilor si nu impotriva lor", a subliniat ministrul Finantelor.

Ce a spus presedintele ASF

Pe 10 decembrie 2014, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, a declarat ca va face o analiza a asigurarilor RCA si va solicita recalcularea preturilor la politele RCA pentru tineri.

"Una dintre concluziile la care am ajuns in urma discutiilor cu parlamentarii este ca trebuie sa ne aplecam mai mult asupra consumatorului, cetateanului si in special eu m-am angajat sa fac un plan de analiza a situatiei RCA si a primelor de asigurare pentru tineret.

Noi avem in vedere sa intram intr-o analiza cu toate societatile de asigurari care ofera acest produs, sa vedem de ce sunt asa de mari, sa intelegem, sa solicitam recalcularea, reanalizarea si m-am angajat ca pana in februarie sa vin cu un rezultat sa informez Comisia de buget si in acelasi timp sa vedem si rezultate din piata", a spus Negritoiu la Palatul Parlamentului, dupa audierea sa la Comisia de buget a Camerei Deputatilor.

El a adaugat ca in 2015 va fi monitorizata permanent aceasta problema si ca va trebui definita notiunea de "tineret" caruia i se adreseaza acest tip de polite.

"Toti au standarde diferite si vrem sa uniformizam si vrem sa punem o presiune si sa eliminam excesele si tratamentele diferentiate", a afirmat atunci Negritoiu.

Ziare.com

Blog RCA » Din presa » RCA pentru tineri, sume astronomice: Ce plan are ASF

Nu ai timp?

Vrei o oferta personalizata de RCA?

Lasa-ne telefonul tau si te sunam imediat!

De 12 ani - RCA

ce trebuie sa faci dupa un accident - 24 RCA

RCA Ieftin 2018