Evoluția pieței de asigurări de răspundere civilă auto RCA, subscrise pe teritoriul României în trimestrul I 2018

La 31 martie  2018, pe piața asigurărilor își desfășurau activitatea următorii asigurători autorizați de A.S.F. pentru activități de asigurări RCA:  Allianz-Ţiriac Asigurări SA, Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group SA, Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance SA, Euroins România Asigurare -Reasigurare SA, Generali Romania Asigurare Reasigurare SA, Grawe Romania Asigurare SA, Groupama Asigurări SA, Omniasig Vienna Insurance Group SA și Uniqa SA.
 

Cota de piață
În primul trimestru al anului 2018, se observă o concentrare semnificativă către primii asigurători din top, astfel că primii 2 asigurători cumulau aproximativ 53,39% (comparativ cu 58% în anul 2017) din portofoliul de asigurări RCA din România.

În mod tradițional piața RCA din România a fost dominată de 3-4 asigurători, în timp ce ponderile celorlalți jucători au fost mult mai reduse sau chiar nesemnificative. Companiile cu cea mai mare pondere în piața de asigurări RCA erau City Insurance, Euroins și Asirom care dețineau împreună peste jumătate din piață (72,60 % la 31.12.2017 și 71,98% la 31.03.2018).

 

Sursa

ASF - https://asfromania.ro/files/asigurari/Analize/Raport%20asigurari%20Q1%202018.pdf


Blog RCA » Din presa » Top asiguratori RCA T1 2018

Nu ai timp?

Vrei o oferta personalizata de RCA?

Lasa-ne telefonul tau si te sunam imediat!

De 12 ani - RCA

ce trebuie sa faci dupa un accident - 24 RCA

Vezi pe siteul ASF

Informatii despre valabilitatea politelor RCA incheiate pe teritoriul Romaniei

logo ASF

Testimoniale RCA

Cele mai bune preturi RCA, amabilitate si promptitudine. Am optat pentru o polita RCA si am primit-o pe email in 5 minute, apoi am primit-o prin curier rapid a doua zi. Succes in continuare!

Profesionisti si amabili. S-au respectat toate conditiile pe care le-am discutat la telefon. Tineti-o tot asa ! Numai cuvinte de lauda. Am trimis comanda pe site si in 10 minute am fost sunata si ofertata cu cele mai bune preturi de pe piata. In 2 ore, polita mi-a fost adusa acasa. Un broker de incredere !

RCA Ieftin 2018