Tinerii, sufocati de RCA - cat platim pe asigurari in functie de varsta sau oras


13 ianuarie 2015

 

Preturile asigurarilor RCA pentru tineri au ajuns la un nivel inacceptabil, dupa cum au sustinut in ultima vreme si ministrul Finantelor si premierul Victor Ponta.

De exemplu, un tanar cu varsta de sub 30 de ani din Bucuresti poate scoate din buzunar de pana la patru ori mai mult pentru asigurarea obligatorie decat un sofer de peste 50 de ani, care locuieste tot in Capitala, potrivit unei analize a platformei de consultanta auto VeziCatFace.ro.

De asemenea, in functie de localitatea de domiciliu, tarifele RCA pot diferi destul de mult. Astfel, bucurestenii ajung sa plateasca, in medie, cu peste 30% mai mult decat locuitorii din Sibiu pentru asigurarea obligatorie.

Totusi, un tanar poate economisi pana la 200 de lei daca incheie o polita de asigurare pe o perioada de un an, in loc de sase luni. Diferenta de pret intre cele doua variante este de 10-20%.

Preturile difera si in functie de oras. Cele mai ieftine politie sunt in Sibiu, urmand Vaslui, Cluj si Bucuresti. Tarifele difera si mai mult daca luam in calcul varsta proprietarului masinii.

De exemplu, pentru un autoturism cu motor de 1.4 L benzina si 101 CP, un tanar de 26 de ani din Capitala plateste, in medie, aproape 2.400 de lei, adica de 4,3 ori mai mult decat o persoana de 52 de ani tot din Bucuresti.

Principalii factori de care se tine cont in stabilirea pretului politei RCA sunt varsta, localitatea, motorul si istoricul daunelor.

Situatia a atras inclusiv atentia premierului Victor Ponta, care a declarat, luni, ca Guvernul va incerca, alaturi de Parlament si Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) sa gaseasca o solutie.

"Se ajunge la o situatia insuportabila, in special pentru tineri, speram sa gasim - Guvernul, ASF si Parlamentul - o solutie. Nu puteam sa luam de la tineri bani pe care, foarte sigur, nu-i au", a spus seful Executivului.

Ziare.com

Blog RCA » Din presa » Tinerii, sufocati de RCA - cat platim pe asigurari in functie de varsta sau oras

Nu ai timp?

Vrei o oferta personalizata de RCA?

Lasa-ne telefonul tau si te sunam imediat!

De 12 ani - RCA

ce trebuie sa faci dupa un accident - 24 RCA

RCA Ieftin 2018