Despagubire RCA – primesti o masina la schimb pe durata reparatiei achitata prin asigurarea soferului vinovat

Veste bună pentru şoferii care au fost loviţi în trafic. Pe durata reparatiei autoturismului, pot folosi unul închiriat, iar cheltuielile sunt suportate de poliţa RCA a soferului vinovat.
Măsura este în vigoare din 2016, dar până acum puţini şoferi au beneficiat de ea. În ultima vreme, această regulă este promovată de service-urile care vor să îşi fidelizeze clienţii, dar şi de firmele de închirieri auto care îşi pot creşte în acest fel veniturile.
Prevederea figurează în Norma 39/2016 privind asigurările auto. Soferii pot deconta insa doar o parte din cheltuielile pe care le au cu închirierea mașinii.
Potrivit acesteia, cei care se aleg cu maşina avariată pot beneficia de decontarea cheltuielilor cu închirierea unui autoturism dintr-o clasă similară cu a lor, pe durata cât vehiculul personal nu poate fi folosit. De asemenea, păgubiţilor le pot fi decontate plăţile făcute cu transportul - dacă aleg să nu îşi închirieze o maşină.
Actul stabileşte şi cum se calculează perioada maximă pentru care pot fi decontate cheltuielile cu închirierea unei maşini: decontul se face în funcție de timpul normal de reparație (zile de lucru). În acest caz, șoferul păgubit are dreptul la decontarea mașinii închiriate pe o perioadă maximă de indisponibilitate, care reprezintă timpul normal de reparație transformat în zile de lucru prin împărțirea la 4 a timpului normat de reparație, la care se adaugă orice întârziere nejustificată cauzată de asigurătorul RCA.
Deşi norma potrivit căreia proprietarii maşinilor avariate în accidente pot beneficia de decontarea cheltuielior cu închirierea unui autoturism este în vigoare de aproape 2 ani, puţini şoferi au aflat despre ea si mai putini au si apelat la prevederi pentru a-si acoperi necesarul de mobilitate pe perioada unei reparatii achitate cu o polita RCA  .


Blog RCA » Informatii despre RCA » Despagubire RCA – primesti o masina la schimb pe durata reparatiei

Nu ai timp?

Vrei o oferta personalizata de RCA?

Lasa-ne telefonul tau si te sunam imediat!

De 12 ani - RCA

ce trebuie sa faci dupa un accident - 24 RCA

RCA Ieftin 2018